Nyitva
tartás
Árak
szolgáltatások
Elérhetőség Fotók


Új terápiás lehetőségek Balfon!


A balfi Gyógyfürdő komplexum szolgáltatásai

A balfi Gyógyfürdő komplexumban a betegek rendelkezésre áll egy komplett Kneipp-féle vízgyógyászati részleg.

A Taposómedencében térdig érő hideg víz van, az alja kavicsággyal bélelt. Ebben kakasjárással kell körbejárni 2-3 percig, majd a lábat pihentetni, felmelegíteni, és a medencébe kétszer-háromszor vissza lehet menni.
Az eljárás különösen javasolható visszérbetegségben szenvedők számára, de jól javítja a fáradt lábat és a lúdtalpat is.

A váltófürdőben négy vízzel telt rekesz van a négy végtag számára. A víz hőmérséklete lehet hideg, lehet meleg és lehet váltakozó. Ennek kiváló frissítő hatása van, és javítja a végtagok vérkeringését is.

A Kneipp-féle leöntések során a vízsugár a hátra, a melkasra vagy valamelyik végtagra irányul. A vízsugár lehet hideg, meleg vagy változó. Ez utóbbi esetén a meleghatás hosszabb, 2-3 perc, a hideghatás rövidebb, mintegy 40 másodperc. A kezelés frissítő regeneráló hatású.

A wellness-részben találunk egy kisebb méretű, 6 személyes jacuzzi vagy whirlepool medencét. Itt van a pezsgőfürdő is, ami egyszemélyes kádfürdő, benne a jaccuzzihoz hasonlóan levegőbuborékok és nagyszámú irányított vízsugár teszik teljessé a relaxációt. A szénsavas-kénes kádfürdőt kellemes, közepes hőmérsékletű vízzel alkalmazzuk. Ez a fürdő tágítja a bőr hajszálereit, csökkenti a vérnyomást, jó hatású szívbetegségek utókezelésében is. Az aroma kádfürdő különleges illóolajok hozzáadásával készül. Hatféle adalékot használunk, vannak közöttük élénkítő, kondicionáló és nyugtató, lazító olajak is.

Mindezek mellett megtaláljuk a régi kádfürdő-részlegből is ismert vízalatti sugármasszázst.

A részleg teljesen megújult, esztétikus környezetben, sok kényelmes pihenőhellyel várja a gyógyulni, kikapcsolódni vágyó vendégeket.


Sebastian Kneipp (1821-1897) bajorországi katolikus lelkész élete végéig folytatott lelkészi hivatása mellett törődött a beteg emberekkel. Egyszerű kezelési módszereket dolgozott ki számukra. Még élete folyamán létrejöttek az első Kneipp gyógyintézetek, halála után számuk sokszorosára nőtt. A vízgyógyászati eszközök mára kissé modernebbek lettek, de a kezelési alapelvek változatlanok maradtak. Kneipp gyógyászati rendszerében a vízgyógyászaton kívül szerepel mozgásterápia, a diéta, a gyógynövények használata és a rendszeres életmód is. A Kneipp módszerek kiválóan alkalmasak betegségmegelőzésre, stresszoldásra is.

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gyógymedence 16 éves kor felett vehető igénybe!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az uszodában illetve a gyógymedencében
a fürdősapka használata kötelező!Elérhetőségünk
Cím H-9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 8.
Telefon (00 36) 99/314-060
Telefon (00 36) 99/314-061


Fotók
Képgalériánk megtekintése...


Vissza a kezdőoldalra